Kledingtips

“Wat moeten we aantrekken wanneer we met de familie/ het gezin op de foto gaan?” Deze vraag krijg ik regelmatig. wat moet ik aantrekken
Het staat het leukste als je qua kleding en stijl bij elkaar “matcht”, maar wees jezelf en draag wat je prettig vindt. Precies dezelfde kleuren aantrekken gebeurt niet zoveel meer, maar het is wel leuk en aan te raden om de kleding op elkaar af te stemmen. Kies bijvoorbeeld een palet van 3 tot 4 kleuren en laat dat hier en daar terugkomen in de kleding. Zo is niet iedereen precies hetzelfde gekleed maar  het geheel is wel in harmonie!

Let er wel op dat je niet al te drukke printjes combineert, of kleding met heel veel grote letters en bloemen, dit is afleidend op de foto.

Op een witte achtergrond zijn lichtere kleren erg mooi, donkere kleuren kunnen dan hard en erg ‘aanwezig’ overkomen. Kies je voor foto’s op de zwarte achtergrond, dan is donkere kleding juist weer wél erg mooi. Het valt dan wat weg tegen de achtergrond waardoor je er zelf mooi uitspringt. (Neem dus twee setjes mee, als je beide achtergronden wilt gebruiken)

Zie hierbij wat diverse voorbeelden, ik heb op pinterest een mooie verzameling om inspiratie op te doen: www.pinterest.com/mystudiofoto/kledingtips

Zwangerschapsfotografie:
Als je zwanger bent is het het mooiste om je buik te laten fotograferen als je ongeveer 36 weken zwanger bent, dan is je buik mooi rond. Let erop dat je een paar uur voor de sessie geen strakke kleding aan hebt, anders laat je strepen/afdrukken achter in je huid. Voor zwangerschapsfotografie is het mooi om niet al te wijde kleding aan te trekken, tevens geen bloemetjes of drukke figuurtjes, dit kleed af en bij de zwangerschapsfotografie willen we dit nu juist niet, de buik mag gezien worden! Een jeans die nog nét past (onder de buik) is leuk en tijdloos, gecombineerd met een wit of zwart hemdje. Kleding in pastelkleuren staan ook erg mooi. Neem eventueel nog wat kleine babykleertjes, schoentjes of een knuffeltje uit de kinderkamer mee. Zorg tevens goed voor je nagels, bij de buikfoto’s komen je handen (en dus je nagels) duidelijk in beeld.

mystudio zwangerschap

 

Kinderen:
Bij kinderen is rustige kleding mooi, felle kleurtjes zijn prima, maar drukke prints en strepen raad ik af. Het komt mooier over en de aandacht gaan dan uit naar het kind. Ook bij kinderen komen zachte lichte kleuren mooi over, maar een extra vestje in een felle kleur is leuk om extra mee te nemen om halverwege aan te trekken. En los van de kleding; poets thuis, vlak voor vertrek heel goed, neus, mond en oogjes. Kinderen vinden dat al niet zo’n geslaagde actie, dus dan starten we de reportage niet meteen heel mopperig en hebben we toch schone gezichtjes op de foto.

Meisjes met rokjes en maillots:
Wees ervan bewust dat rokjes bij kleine meisjes niet altijd handig zijn, rokken gaan nogal gauw verkeerd (omhoog)  zitten, dus zorg voor een bijkleurende onderbroek, romper of legging, zodat het geen probleem is als de rok even wat minder goed zit (het haalt de spontaniteit uit de fotosessie als we om de minuut haar rokje recht moeten trekken) of doe ze een leuke broek aan. Blote voeten zijn bij de allerkleinsten het leukste, ze zitten anders namelijk al gauw met hun schoenzolen vol in beeld. (bij een maillot met voetjes staat dat ook minder leuk, legging is dan een betere oplossing want deze is voetloos)

Babies:
Babies fotografeer ik het liefste in neutrale kleding, in rustige zachte kleurtjes of helemaal naturel….bloot dus. Juist dit soort foto’s worden prachtige kunstwerkjes in zwart-wit of sepia. Als je samen met je baby op de foto wilt, let dan ook op jouw kleding. Lichte tinten komen mooi over op de witte achtergrond, op de donkere achtergrond, donkere tinten. Let erop dat de kleine niet net een van de dagen voor de fotosessie zijn of haar prikjes heeft gehad want dan is het beter de reportage even uit te stellen. En ook hier weer de tip, maak het gezichtje, als dat lukt, thuis in alle rust even goed schoon, vooral oogjes, rondom neus en mond.

Profielfotografie:
Effen kleding komt het mooiste over, drukke patronen leiden af.  Zorg dat de kleding past bij de omgeving waarin je werkt. Een opvallende kleur kan vaak heel goed werken, bijv. je stopdas of blazer. Mocht je de foto’s ook voor je website willen gebruiken zou je ervoor kunnen zorgen dat je een kleur draagt die past bij de kleuren die voor je site gebruikt zijn.